Γίνε Μέλος!

Δράσεις

Καλλιέργεια Αρωματικών φυτών

23 March, 2015
Καλλιέργεια Αρωματικών φυτών

Μια από τις Δράσεις του Σωματείου μας θα είναι η καλλιέργεια Αρωματικών φυτών σε περιοχές που πληρούν τις προϋποθέσεις σε όλη την Ελλάδα…

Τα αρωματικά φυτά έχουν χαρακτηριστικό την παρουσία των αιθέριων ελαίων που τους δίνουν ένα ιδιαίτερο άρωμα. Τα αρωματικά φυτά είναι ευρέως διαδεδομένα σε όλη την περιοχή της Μεσογείου και είναι κυρίαρχα στοιχεία της χλωρίδας της. Αρχικά, χρησιμοποιήθηκαν ως αρτύματα, αφεψήματα και για θεραπευτικούς λόγους ενώ σήμερα τα αρωματικά φυτά και τα αιθέρια έλαια τους χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τροφών, ποτών, καλλυντικών, στη φαρμακοβιομηχανία, αλλά και στη μελισσοκομία.

Πολλά από τα πολυετή αρωματικά φυτά είναι αειθαλή και ανθεκτικά στις υψηλές θερμοκρασίες και στη ξηρασία. Η εγκατάσταση και ο πολλαπλασιασμός τους είναι γρήγορος. Τα αιθέρια έλαια τους τα προστατεύουν από τους εχθρούς αλλά και ταυτόχρονα προσελκύουν τους επικονιαστές . Κάποια από τα αρωματικά φυτά που έχουν καλλιεργηθεί στην Ελλάδα είναι η Λεβάντα , η Ρίγανη, το Μελισσόχορτο, η Μέντα, το Τσάι βουνού(Sideritis)….

Μετά από έρευνα που έγινε σε όλη την Ελλάδα , και λόγου ότι η πρωτογενής παράγωγη σε όλους τους τομείς έχει πιάσει ιστορικά χαμηλά, μέσα από διαχειριστές του σωματείου μας σε κάθε περιοχή , θα δώσουμε την ώθηση σε όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν να ασχοληθούν με την καλλιέργεια των προϊόντων παρέχοντας τεχνογνωσία και την χρηματοδότηση μέσω του Σωματείου σε εξοπλισμό και πρώτες ύλες.

Με την συγκεκριμένη δράση θα καταπολεμήσουμε την ανεργία στους νέους , και θα φέρουμε ξανά τους ανθρώπους σε επαφή με την φύση, δείχνοντας παράλληλα ότι υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές με προοπτική.

Το προϊόν που θα παράγετε θα επεξεργάζεται , θα συσκευάζεται και το Σωματείο θα αναλαμβάνει την προώθηση του στις αγορές στην καλύτερες δυνατές τιμές.

Επικοινωνήστε μαζί μας για την εκδήλωση ενδιαφέροντος…