Γίνε Μέλος!

Ανακοινώσεις

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΩΔΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ........

22 May, 2015

To Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θέτει σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου Τροποποίηση Διατάξεων Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας και άλλες διατάξεις, με το οποίο ρυθμίζονται θέματα απόδοσης ιθαγένειας και μεταναστευτικής πολιτικής.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Αναστασία Χριστοδουλοπούλου καλεί όλους τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς να συμμετέχουν από σήμερα στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση επί του νομοσχεδίου, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους  μέχρι  και την 25η Μαΐου 2015 και ώρα 14.00, ώστε να συμβάλλουν στη βελτίωση των διατάξεων της προτεινόμενης ρύθμισης.

Η επίσημη στάση του Σωματείου είναι ότι η Ελληνική Ιθαγένεια δεν δίδετε ούτε αίρετε .... και δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει καμία τροποποίηση επί του νόμου.

Όσο αφορά την μεταναστευτική πολιτική , οι μετανάστες δεύτερης γενιάς που γεννήθηκαν στην Ελλάδα δίνατε να παίρνουν ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ και όχι ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ....

Παρακαλούμε να δώσουμε όλοι την απαραίτητη προσοχή στο θέμα , κάνοντας ένα σχόλιο στην δημόσια διαβούλευση στο site του υπουργείου.

Παραθέτουμε το Link...    http://www.opengov.gr/ypes/?p=2634